‘Autowassen is geld verdienen…’

Malden | Dirk Autowas springt meteen in het oog als je vanuit de richting Heumen of Molenhoek de Rijksweg richting Malden wilt nemen. Dit is dé plek waar je er voor zorgt dat je auto er altijd perfect uit ziet; dé plek waar je volgens eigenaar Bert Stiemsma zo duizenden euro’s verdient. “Autowassen is geld verdienen”, lacht hij. 

Hij rekent het voor: “Bij de inruil leveren auto’s die er goed uitzien duizenden euro’s meer op dan auto’s met een doffe, uitgebeten lak. Hoe zuinig je ook op je auto bent, als je ‘m niet minimaal iedere zes weken wast dan hebben schadelijke invloeden als straatvuil, hars en strooizout vrij spel. En wat dacht je van vogelpoep? Er blijven zeer gemene vlekken achter als het niet snel wordt verwijderd.”
Van plan om je auto te verkopen, dan adviseert Stiemsma ook een bezoek aan zijn overdekte carwash. “Vaak kiezen mensen die hun auto gaan verkopen voor een simpel beurtje. Ik adviseer ze het TOP-programma. De beschermende polish laag geeft de lak een mooie glans en zorgt tevens voor extra bescherming. Dan brengt de auto zeker een paar honderd euro meer op. Die heb je dus gauw verdient. Wist je dat in veel gemeenten het zelfs verboden is om je auto op straat te wassen”, gaat Stiemsma verder? “Het vervuilt het milieu. Wij werken zelf met biologisch afbreekbare zeep en recyclen het water. En je staat hier natuurlijk lekker overdekt. Zo is het hier ieder seizoen aangenaam.”
Het gebruik van de stofzuiger is bij Dirk Autowas altijd gratis. “Ze zuigen drie keer zo goed als de stofzuiger thuis. Wat wil je nog meer?”

Dirk Autowas krantenbericht MaasDriehoek oktober 2017