Je auto wassen in de winter. Hoe zit dat eigenlijk?

De meeste mensen laten graag in de zomer hun auto er stralend uitzien, maar ook in de winter is het heel belangrijk om je auto regelmatig te laten wassen.

Enerzijds wassen we onze auto’s om deze er mooi uit te laten zien, maar het wassen heeft ook een andere functie. Door het autowassen wordt met name het lakwerk van de carrosserie en de rubberen en lichtmetalen onderdelen ook beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Winterse weersomstandigheden en beschadiging van de auto

In de zomer kan de felle zon leiden tot schade aan de lak, maar ook in de winter kunnen de weersomstandigheden schade veroorzaken. Denk hierbij aan de invloed van de vele neerslag en modder. Wat echter nog veel erger is, is de schade dat strooizout kan toebrengen aan de lak en rubberen en lichtmetalen onderdelen van de auto.

Omdat strooizout aanzienlijke schade aan je auto kan veroorzaken, is het van belang om dit regelmatig te verwijderen. Doe dit dus niet alleen na een periode waarin er gestrooid is, maar ook tussendoor! Juist in de winter is het van belang om ook iedere keer de onderkant van de auto te reinigen bij een wasbeurt. Ter bescherming van de lak van je auto is het aan te raden om voor een polishbehandeling te kiezen. Als er namelijk een extra laagje polish (wax) op de lak zit, dan hecht het strooizout zich minder snel hieraan. Hierdoor treedt er minder snel schade op aan de lak.

In onze moderne wasinstallatie met een kettingbaan van 40 meter zorgt ons LUXE programma er al voor dat al het vuil grondig van je auto wordt verwijderd. Dirk! wast met uiterst zachte foamborstels die gegarandeerd krasvrij zijn. Als u kiest voor het TOP programma dan wordt ook de onderkant van de auto grondig gewassen en de auto behandeld met een polish die ervoor zorgt dat de lak beter beschermd wordt (aanbevolen).

Het strooizout wordt grondig verwijderd bij het voorprogramma van Dirk! Ook krijgt u bij elke wasbeurt een doekje te leen om bijvoorbeeld het interieur af te nemen. Dat is service van Dirk!